torstai 3. lokakuuta 2013

Yhteisöllinen oppimispäiväkirja

Aurinkoista huomenta Kaarinasta Seinäjoelle!

Some-kurssimme on tähän asti keskittynyt erityisesti uusien palveluiden ja välineiden käyttöönottoon sosiaalisessa mediassa, opetuksen ja ohjauksen näkökulmasta kuitenkin. Koska olemme kaukana toisistamme ja toisaalta verkko mahdollistaa meidän olevan lähellä toisiamme, ryhdytään jo nyt pieneen reflektointiin oppimisesta, vaikka kurssia on vielä jäljellä. Reflektointi kannattaa liittä kiinteäksi osaksi verkko-opetusta, sillä opiskelijan on syytä tehdä oppiminen ja osaaminen näkyväksi, jotta hän kehittyy oppimistavoitetta kohti.

Koska kurssimme on varsin lyhyt ja tiivis, ehdotan yhteisöllistä oppimispäiväkirjaa reflektointiinne. Olen etukäteen pohtinut muutamia teemoja, joista reflektointia tehdään oppimistavoitteisiimme perustuen ja pidetään tätä oppimispäiväkirjaa Facebookissa. Aloitan kerran viikossa uuden reflektointikeskustelun Facebookissa ja kirjoitetaan refletkointia vastaten aina tähän samaan, aloittamaani viestiin. Samalla on hyvä vertaisoppimisen paikka, kun luette muiden reflektointeja ja saatte jalostettua omaa ajatteluanne eteenpäin. Yhteisöllisen oppimispäiväkirjan teemamme ovat:


  1. Työvälineet vertailussa (4.10.)
  2. Pedagogiikan toteutuminen verkossa (11.10.)
  3. Synteesi: pedagogiikka ja teknologia opetuksessa (18.10.)
  4. Omat kehittymistavoitteeni ja -tapani somen hyödyntämisestä opetuksessa ja ohjauksessa (24.10.)
Sulkuihin olen merkinnyt keskustelun aloittamispäivämäärän ja siis noin viikon ajan on aikaa keskustella teemasta yhteisöllisessä oppimispäiväkirjassamme.

Vastaan mielelläni kysymyksiinne aiheesta ja muistuttelen samalla, että ohjausaikoja oman kehittämistehtävän työstämiseen on saatavilla. Voit varata oman aikasi välilehdeltä Ohjelma ja tästä linkistä.

Ensi viikolla onkin tarjolla webinaari aiheesta LinkedIn 8.10. klo 9. Kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulolle Webexiin. Olen kutsunut myös Salossa (SSKKY) olevan someryhmäni samaan webinaariin kuulolle, joten toivottavasti se sopii teille - saatte myös vastustaa ja ilmoittakaa siinä tapauksessa asiasta minulle.

Aurinkoa ja verkkoja viikonloppuunne!
Tervehtien Anne-Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti