sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Torstain ohjelma

Tapaamme torstaina 24.10.2013 klo 9 Seinäjoella. Palasin toivelistaanne, jonka ensimmäisenä päivänä laaditte kurssiodotuksistanne:
Listalla on tärkeitä asioita liittyen sosiaalisen median hyödyntämiseen opetuksessa ja ohjauksessa. Siitä poimien ja keskustelumme perusteella olen päätynyt ottamaan torstain ohjelmaan seuraavia asioita:


  • tietoturva ja tekijänoikeus
  • pedagogisen prosessin luominen
  • Screencast
Jätän tarkoituksella markkinointinäkökulman kurssistamme pois, sillä se ei varsinaisesti kuulu sisältöihimme. Tiedotukseen kenties vastauksia olette jo saaneetkin Facebookin ja blogin hyödyntämisestä. 

Tärkein torstain asia on kuitenkin teidän suunnitelmienne ja mahdollisten toteutusten esitykset. Muutamien blogeja olenkin päässyt lukemaan, samoin suunnitelmia. Varautukaa siis kaikki esittelemään ideoitanne somen hyödyntämisestä omassa työssänne ja vähintään siis suunnitelman tasolle vietynä. Te, jotka olette jo aloittaneet rakentaa toteutusta, esitelkää mielellään vaikka keskeneräistäkin muille. Ja saatte vertaispalautetta saman tien ryhmän jäseniltä. Varataan kullekin aikaa noin 10-15 minuuttia kertoa omasta toteutuksestaan. Katsotaan torstaina, miten järjestäydytään riippuen paikalla olevien henkilöiden ja töiden määrästä.

Otetaan siis pieni aika tarkastella tietoturva- ja erityisesti tekijänoikeusasioita päivän aikana. Muistelen teidän halunneen myös opiskella nauhoitteen tekemistä. Se asia opiskellaan tutustumalla palveluun nimeltä Screencast-o-Matic. Teemme harjoitusnauhoitteita, joten headset (kuuloke-mikrofoniyhdistelmä) on tarpeen olla mukana. Muistelen IT-tuen luvanneen hankkia ne luokkaan valmiiksi.

Päivässä on taas paljon asiaa, mutta toivottavasti ette koe siitä stressiä. Otetaan asia kerrallaan. Koulutuksemme on kovin lyhyt, joten varmasti on aihetta jättää myös jatkokursseille ja -opinnoille sijaa. Mikäli aiheista puuttuu jokin, ottakaa siihen kantaa Facebook-ryhmässämme.

Tapaamisiin torstaina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti