perjantai 25. lokakuuta 2013

Kruunattu helmi

Kiitos eilisestä tapaamisesta ja samalla koko kurssista teille, innostuneet kurssilaiseni!

Koulutus on saatu päätökseen ja kuten eilen totesimme, tässä on pintapuolisesti tutustuttu todella moniin välineisiin. Olisi jatkokurssin paikka - tai itseopiskelun; palveluissa on niin paljon mahdollisuuksia hyödynnettävänä, että olisi sääli jättää ne tutkimatta ja testaamatta. Kaikki ei aina onnistu, kuten kuvittelee, mutta ilman rohkeaa kokeiluasennetta ei koskaan saa selvillekään mitään. Itse olen kovin monta palvelua ja välinettä opiskellut, testannut ja hylännyt. Toistaiseksi. Ehkä keksin niille myöhemmin parempaa käyttötarkoitusta. Mutta enemmän on jäänyt käyttöön kuitenkin niitä hyviä arjen apuvälineitä opetus- ja ohjaustyöhön.

Eilen visioin tulevaisuuden oppimisympäristöäkin teille. Kulkekaa kuitenkin omaa polkuanne omien periaatteidenne mukaan. Innostus ja motivaatio auttavat kummasti eteenpäin ja lopulta nämä somen palvelut kuitenkin nopeuttavat ja helpottavat arjen työtä, sen takaan, mutta matkaa siihen on kuljettava niin että kantapäätkin ovat hellinä.

Eilen kirjoititte ihastuttavia havaintoja - helmiä - kurssilla syntyneistä ajatuksistanne. Helmiä olivat välineet ja palvelut, asenne ja motivaatio, pedagoginen lähestymistapa. Ja kaikista huokui teidän innstouksenne aihetta kohtaan. Kiitos ajatuksistanne. Kruunasitte helmeksi Inka-Riinan ajatuksen, jonka liitän kuvana tähän.

Verkostoidutaanhan somessa eri palveluissa keskenämme ja jaetaan avoimesti uusia löydöksiä ja havaintoja. Nähdään siis somessa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti